Inspiratiesessie 4: Parlevliet & Van der Plas:

It’s all about people, personeel op nummer 1!

Parlevliet & Van der Plas is van oudsher een familiebedrijf en werd opgericht in 1949. Ze begonnen met het vissen op haring en zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste internationale visserijbedrijven.

In 15 verschillende landen over de hele wereld werken momenteel 6.000 mensen voor de Parlevliet & Van der Plas groep. Zij werken allemaal samen rondom dezelfde waarden: hard werken, gepassioneerd en betrouwbaar. Personeel staat op nummer een en krijgt de hoogste prioriteit. Veiligheid, instructie en opleiding zijn van groot belang. Er is veel aandacht voor excellente voorzieningen aan boord.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de branche. Parlevliet & Van der Plas zet zich in om het kapitaal in de zee te laten en alleen de rente boven te halen. Hoe zij daarbij samenwerken met o.a. Greenpeace is een verhaal apart!

Tenslotte is innovatie heel ver doorgevoerd: met high tech machines wordt de vis al verwerkt op zee. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied vragen om een voortuitziende blik.

Eén uur is eigenlijk te kort om alle aspecten van het bedrijf te leren kennen. Daarom zal mede-eigenaar Diek Parlevliet je vooral meenemen in de slimme zetten die hij in de afgelopen jaren heeft gezet en de moeilijkheden die hij daarbij overwon.