Inspiratiesessies Ronde 2

Inspiratiesessie Circulair ondernemen, hoe pak ik dat aan?

Sprekers: Erick Wuestman, adviseur circulaire economie, CIRCO - Cirkelstad - KplusV
Over: Een verkennende sessie rondom circulaire mogelijkheden binnen uw bedrijf. Waar liggen de kansen, hoe zitten circulaire businessmodellen in elkaar en wat maakt een productontwerp circulair? 
Circulaire economie is niet meer weg te denken uit beleidsnotities en inkoop doelstellingen. Inmiddels begint dit door te dringen tot de uitvoeringspraktijk en is er werk aan de winkel voor de maakindustrie en partijen die er werk van maken in de dagelijkse praktijk; in de bouw, interieur, facility management, kleding, elektronica, voedingsindustrie, verpakkingen etc.. Met concrete voorbeelden en oefeningen krijgt u een kijkje in de keuken van circulair verantwoord ontwerpen, produceren, realiseren, beheren én het terugbrengen van producten en materialen in de keten.
Facilitator: Jasmijn Bongers, Economie071
 

Inspiratiesessie Duurzaam groeien met een horeca-keten, hoe dan?

Sprekers: Walther Jacobs van McDonalds Leiden-Alphen aan den Rijn-Sassenheim
Johan van Maanen van Bakker Van Maanen
Over: Je bent actief in een bepaalde branche en hebt groei-ambities. Dat kan door een tweede vestiging te openen volgens hetzelfde ‘recept’, maar kan het ook anders? En hoe onderneem je lokaal als onderdeel van een landelijk/internationaal geheel? Wat heeft duurzaamheid je dan te bieden?
Facilitator: Erik Versnel, Rabobank Leiden-Katwijk
 

Inspiratiesessie Verduurzaming van jouw organisatie (en pand)

Sprekers: Anke Schüttemeyer, Empirio
Krijn Ratsma, Energieke Regio
Stefan van der Laan, 20Duurzaam20
Over: MVO, een veel gebruikt begrip, maar welke weg moet je bewandelen en hoe kun je er omzet mee genereren? Waarom is het de toekomst? Daarnaast wordt aandacht besteedt aan duurzame energie. Welke mogelijkheden zijn er? En wat past bij jouw onderneming?
Facilitator: Mikel de Jong, Rabobank Leiden-Katwijk
 

Inspiratiesessie Je wint een prijs, en dan? Van startup naar mkb-bedrijf!

Sprekers:  
Over: Ieder jaar pitchen talloze startende ondernemers enthousiast hun bedrijf. Bijvoorbeeld in de regio bij LEF of Gulliver. Wat gebeurde er na deelname aan deze wedstrijden? Hoe is het met de winnaars? Hoe gaat het met de ondernemers die net naast de prijzen grepen. Tijdens deze sessie delen een aantal van deze ondernemers hun ervaringen, hun ondernemerslessen en hoe ze hun bedrijf lieten groeien.
Facilitator: Bastiaan de Roo, PLNT en Martijn van Pelt, Interpulse en LEF
 

Inspiratiesessie Groei met een maatschappelijke factor

Sprekers: Secrid portemonnees
Leiderdorpse wethouder Angelique Beekhuizen, bestuur SPARK
Over: Secrid (de moderne en populaire, maar vooral succesvolle cardprotectors) is lid van SPARK. Hoe heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen Secrid  geholpen in de weg naar succes? People, Planet maar ook zeker Profit. Hoe dan?
SPARK is hét MVO-platform voor werkgevers uit de Leidse regio die zich sterk maken voor sociaal ondernemen. Die hun nek uitsteken voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een arbeidsplaats te vinden. En hen willen helpen aan nieuwe kansen, direct en indirect. Waarom is een merk als Secrid lid van SPARK Hoe helpt het haar te groeien? Kom naar de sessie en hoor er meer over.
Facilitator: Lorenzo van Beek
  KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN