Inspiratiesessies Ronde 2

Inspiratiesessie Circulair ondernemen, hoe pak ik dat aan?

Sprekers: Erick Wuestman, adviseur circulaire economie, Cirkelstad
Over: Ben je als ondernemer werkzaam op het gebied van wonen, beheren en bouwen? Dan biedt circulair ondernemen business kansen voor uw bedrijf. In deze workshop neemt Cirkelstad je mee in zakelijke oplossingsrichtingen. Aan de orde komen praktische voorbeelden van ondernemers die de stap naar circulair ondernemen met succes hebben gemaakt. Er wordt kennis gedeeld over grondstoffenbeheer. Ook wordt stil gestaan bij duurzame inzetbaarheid van menselijk kapitaal op een veranderende arbeidsmarkt.
Facilitator: Jasmijn Bongers, Economie071
 

Inspiratiesessie Duurzaam groeien met een horeca-keten, hoe dan?

Sprekers: Walther Jacobs van McDonalds Leiden-Alphen aan den Rijn-Sassenheim
Johan van Maanen van Bakker Van Maanen
Over: Je bent actief in een bepaalde branche en hebt groei-ambities. Dat kan door een tweede vestiging te openen volgens hetzelfde ‘recept’, maar kan het ook anders? En hoe onderneem je lokaal als onderdeel van een landelijk/internationaal geheel? Wat heeft duurzaamheid je dan te bieden?
Facilitator: Erik Versnel, Rabobank Leiden-Katwijk
 

Inspiratiesessie Verduurzaming van jouw organisatie (en pand)

Sprekers: Anke Schüttemeyer, Empirio
Krijn Ratsma, Energieke Regio
Stefan van der Laan, 20Duurzaam20
Over: MVO, een veel gebruikt begrip, maar welke weg moet je bewandelen en hoe kun je er omzet mee genereren? Waarom is het de toekomst? Daarnaast wordt aandacht besteedt aan duurzame energie. Welke mogelijkheden zijn er? En wat past bij jouw onderneming?
Facilitator: Mikel de Jong, Rabobank Leiden-Katwijk
 

Inspiratiesessie Je wint een prijs, en dan? Van startup naar mkb-bedrijf!

Sprekers:  
Over: Ieder jaar pitchen talloze startende ondernemers enthousiast hun bedrijf. In de regio bij LEF of Gulliver, maar ook op landelijke platforms als de Philips Innovation Award. Wat gebeurde er na deelname aan deze wedstrijden? Hoe is het met de winnaars? Hoe gaat het met de ondernemers die net naast de prijzen grepen. Tijdens deze sessie delen een aantal van deze ondernemers hun ervaringen, hun ondernemerslessen en hoe ze hun bedrijf lieten groeien.
Facilitator: Bastiaan de Roo, PLNT en Martijn van Pelt, Interpulse en LEF
 

Inspiratiesessie Groei met een maatschappelijke factor

Sprekers: Secrid portemonnees
Leiderdorpse wethouder Angelique Beekhuizen, bestuur SPARK
Over: Secrid (de moderne en populaire, maar vooral succesvolle cardprotectors) is lid van SPARK. Hoe heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen Secrid  geholpen in de weg naar succes? People, Planet maar ook zeker Profit. Hoe dan?
SPARK is hét MVO-platform voor werkgevers uit de Leidse regio die zich sterk maken voor sociaal ondernemen. Die hun nek uitsteken voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een arbeidsplaats te vinden. En hen willen helpen aan nieuwe kansen, direct en indirect. Waarom is een merk als Secrid lid van SPARK Hoe helpt het haar te groeien? Kom naar de sessie en hoor er meer over.
Facilitator:  
  KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN