Inspiratiesessies Ronde 2

Lokale 071held: Picnic: Hoe Picnic de Leidse markt verovert.

Sinds zo’n vijf maanden bestormt online supermarkt Picnic de Leidse markt. Met elektrische vrachtwagentjes bezorgen zij boodschappen gratis thuis, met een garantie voor de laagste prijs. Een nieuwe speler, met een vernieuwende aanpak die een traditionele markt opschudt.
Eduard Posthumus Meyjes, direct betrokken bij de Leidse introductie, neemt je mee in de visie en missie van Picnic. Waarom werkt hun vernieuwende aanpak? Wat zijn cruciale zaken om succes te boeken en hoe vult Picnic dat in? Inspiratie gegarandeerd!

Doelgroep: Vernieuwende MKB-ondernemers met groeiambitie.

Logistiek & Mobiliteit, slimme en duurzame inzet van je wagenpark

Het is druk op de weg. Binnensteden en kernen kunnen niet altijd op een schone en slimme manier worden bereikt en er komen steeds meer wensen en eisen ten aanzien van duurzaam vervoer. Vanuit je bedrijfsvoering is het daarom slim om op tijd na te denken over je (toekomstig) wagenpark, zodat je de juiste keuzes maakt. Ook het anders inregelen van de logistiek door bijvoorbeeld samenwerking is daarbij een optie.

Deze informatieve en praktische sessie wordt verzorgd door Michel Oldenburg, logistiek makelaar voor de Leidse regio. Hij vertelt over zijn praktijkervaring, welke kansen er voor ondernemers zijn en hoe hij kan helpen om die te verzilveren. Twee bedrijven pitchen hun ‘best practice’ en gaan daarover met je in gesprek. Het gaat om Paul van Dorp van installatiebedrijf Van Dorp en Jaap Kooistra van Djinny (logistiek onderdeel van APC). Als afsluiter worden de laatste innovaties toegelicht waarmee ondernemers te maken gaan krijgen.

Doelgroep: MKB-ondernemers met vijf voertuigen of meer die zich slim willen voorbereiden op duurzame inzet van hun wagenpark.

Deze sessie wordt verzorgd door Jan Breugem van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland
Een duurzame en bereikbare regio willen we allemaal. Hierbij telt elke bijdrage mee en maken vele kleinen een grote! Doet u ook mee, naast de reeds 100 bedrijven die zich hebben gecommitteerd? Zie: www.bereikbaarhaaglanden.nl

Onderwijs en Ondernemerschap: Hoe je kennis uit onderwijs en wetenschap kunt benutten in je bedrijf

De economie van de Leidse regio heeft een sterke focus op kennis. De Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, het LUMC en het Bio Science Park leveren daarvoor de basis. Bij deze organisaties zit veel kennis dat vermarkt kan worden en waar het bedrijfsleven haar voordeel mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan stages en onderzoeken. Maar hoe kunnen de werelden van onderwijs en ondernemerschap jou als ondernemer verder helpen? In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden. Wat dit je als ondernemer kan opleveren en hoe we met elkaar, door het toeval een beetje te helpen, kunnen komen tot de niet gezochte vondst.

Doelgroep: MKB-ondernemers die op zoek zijn naar innovatie en vernieuwing binnen hun bedrijf en daarbij graag gebruik willen maken van kennis.

Deze sessie wordt verzorgd door Bastiaan de Roo, directeur van HUBspot Leiden (centrum voor Innovatie en Ondernemerschap).

Unmanned Valley / Vliegveld Valkenburg: Laat innovatie niet aan je voorbij vliegen

Op het voormalig vliegveld Valkenburg is Unmanned Valley gevestigd, een testcentrum voor drones. En er ontstaat in de komende jaren een nieuwe, energieneutrale en internationaal georiënteerde woonwijk met maximaal 5.000 woningen, een werkpark, (commerciële) voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Deze combinatie is uniek en biedt ontelbare mogelijkheden voor (de ondernemers in) de regio.
Katwijkse wethouder Klaas Jan van der Bent vertelt over de totstandkoming van de plannen voor het gebied, de woningbouw, wat het gebied ondernemers in de regio te bieden heeft en wat de ambities zijn. Timothy van Aerialtronics sluit hierop aan en vertelt over de ambities van dit unieke initiatief en de mogelijkheden die dronetechniek voor ondernemers biedt.

Doelgroep: MKB-ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen op vliegveld Valkenburg en kansen die zich daar voordoen willen benutten.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN