Inspiratiesessies Ronde 1

Medewerkers & Mobiliteit: Pak de fiets of OV en verzilver drie kansen!

Steeds meer bedrijven denken na over de manier waarop hun medewerkers naar het werk komen. Niet alleen vanuit de noodzaak van bereikbaarheid, maar ook gezien vanuit de kansen voor vitaliteit en duurzaamheid. Met de juiste aanpak verzilver je dus drie kansen!

In deze informatieve en praktische inspiratiesessie vertelt Roel Lenoir, fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden, je alles over de tools die werkgevers in handen hebben om te sturen in mobiliteitsgedrag van werknemers. Erna Barel (BaseClear) is ondernemer op het Leiden Bio Science Park en vertelt over haar eigen ervaring om voorzieningen aan te bieden, medewerkers te motiveren en wat dat haar bedrijf heeft opgeleverd. Daarnaast is er in de sessie veel ruimte voor deelnemers om onderling tips en mogelijkheden voor vervoer van en naar het werk uit te wisselen.

Doelgroep: MKB-ondernemers met ten minste 15 medewerkers die werk willen maken van mobiliteitsbeleid.


Deze sessie wordt verzorgd door Jan Breugem van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland
Een duurzame en bereikbare regio willen we allemaal. Hierbij telt elke bijdrage mee en maken vele kleinen een grote! Doet u ook mee, naast de reeds 100 bedrijven die zich hebben gecommitteerd? Zie: www.bereikbaarhaaglanden.nl 

Internet of Things: slimme apparaten vereisen slimme vragen

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler en slimmer. Apparaten staan continu met elkaar in verbinding en ondernemers, medewerkers en klanten maken daar steeds meer gebruik van. Als ondernemer kun je nieuwe technieken slim inzetten voor een betere bedrijfsvoering en voor een nieuw product. Maar wat als je van die slimme wereld geen kaas hebt gegeten? Waar moet je dan beginnen? Hoe kom je te weten welke kansen er voor je bedrijf zijn en of het de moeite waard is om hierin te investeren? In deze inspiratiesessie hoor je praktijkvoorbeelden van ondernemers die dezelfde vragen hadden, maar daar nu een antwoord op hebben gevonden. Je hoort wat de innovaties en mogelijkheden zijn van dit moment en wat je kunt doen om aan te haken. Te gast is o.a. Jasper Neuteboom, directeur van het Leidse bedrijf Inventeers research & development. Al 14 jaar helpt hij bedrijven in hun zoektocht van idee naar productintroductie op de markt. Van technische realisatie tot industriële vormgeving.

Doelgroep: MKB-ondernemers die nieuwsgierig zijn naar wat Internet of Things aan hun bedrijfsvoering kan bijdragen en hoe je een start maakt met het verkennen van de mogelijkheden.


Deze sessie wordt verzorgd door Harmen Wolf (programmamanager van Internet of Things, een project van www.economie071.nl. Binnen dit project worden kennissessies georganiseerd voor bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen en Digital Design Sprints begeleid.

Social Selling: Zakelijk succes met social media

Een social media profiel aanmaken kunnen we allemaal. Maar dan? Hoe zorg je dat je opvalt tussen die miljoenen online profielen? Hoe bouw je een waardevol netwerk? Hoe trek je mensen aan waar je graag zaken mee doet? Hoe kun je online volgers en contacten omzetten naar contracten en betalende klanten? Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je hoe jij jouw online zichtbaarheid kunt vergroot om daarmee je zakelijke en persoonlijke doelen te behalen.

Doelgroep: MKB-ondernemers die social media (nog) effectiever willen inzetten. Als je nog helemaal geen online aanwezigheid hebt én als je al digital champions bent maar nóg beter wilt worden.

Deze sessie wordt verzorgd door Social Selling Coach Aruna Gopal.

071 Horeca en Toerisme: Speel slim in op deze groeimarkt

In welk deel van de horeca- en toerismesector u ook actief bent, in deze inspiratiesessie praten wij u bij. Wat zijn de economische vooruitzichten in de horecabranche? Toerisme groeit, ook in onze regio, hoe speel je daar als ondernemer op in? Aan de hand van stellingen gaan we in gesprek met vooruitstrevende en regionale-horecaondernemers waaronder Johan Klerks van de Brasserie Groep, Richard van Leeuwen van Horecagroep Leiden en Gert Jan Nell van o.m. Rederij van Hulst en Groene Hart Cruises. De discussie wordt onderbouwd met ontwikkelingscijfers en trends in de branche.

Doelgroep: MKB-ondernemers actief in horeca, toerisme en recreatie die kansen willen benutten op de schaal van de regio.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN