Digitale editie 26 november

Bekijk hier de uitzending live mee.

Het zijn nog steeds economisch lastige tijden! We hebben elkaar nodig voor inspiratie. Ook het ontmoeten schiet er nu vaak bij in, terwijl we toch graag willen delen welke uitdagingen op ons pad komen. Voeg daar de laatste economische inzichten aan toe en je hebt de ingrediënten bij elkaar voor de 4e online editie van Ondernemersdag071. Kijk je ook weer mee op donderdag 26 november om 16 uur? Meld je aan voor het ontvangen van de inlogcode.

Afwisselend programma

Ook dit keer gaan we langs bij ondernemers in de regio en praten we met een aantal studiogasten. Wat houdt hen bezig, welke acties ondernemen zij, welke steun is voorhanden en hoe houden we dit met elkaar vol?


We staan stil bij de volgende thema’s:

  • Digitalisering / bezoekerseconomie: De bezoekerseconomie staat onder druk door de maatregelen rondom het coronavirus. Organisaties die afhankelijk zijn van bezoekers schakelden daarom razendsnel om naar een online editie of aanbod. In de uitzending twee mooie voorbeelden. Te gast zijn Alexander Mouret van het Leiden International Film Festival en Amito Haarhuis van museum Boerhaave.
  • Jong ondernemerschap / innovatie / Week van de Ondernemer: Het valt niet mee om in deze tijd te ondernemen, zeker niet al je nog bezig bent aan de opbouw van je product of dienst. Je vindingrijkheid wordt op de proef gesteld, maar zeker ook je uithoudingsvermogen. We gingen op bezoek bij Unmanned Valley in Katwijk om daar de ervaringen te horen. In Leiden brengt de gemeente in de Week van de Ondernemer een (virtueel) bezoek aan zo’n tien bedrijven. In de uitzending een compilatie. Wethouder Jacco Knape ging op bezoek bij Unmanned Valley in Katwijk om daar de ervaringen te horen en we gingen langs bij de jonge ondernemer Joris Putman van Dutch Tulip Vodka
  • Gemeentelijke inspanningen voor een sterke economie: Vanuit de overheid wordt er gelukkig aan ondernemers ondersteuning geboden, maar ook gemeenten zitten niet stil. Diverse crisisteams zijn in actie gekomen. In de studio zijn te gast wethouders Yvonne van Delft (Leiden) en Jacco Knape (Katwijk) om op de gemeentelijke inspanningen een toelichting te geven.

Houd onze social media ook in de gaten voor de laatste updates.

Expertpanel

De presentatie is wederom in handen van Gerda Schukking. Het expertpanel bestaat uit Erik Versnel (directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk) en Martijn van Pelt (voorzitter VNO-NCW, stuurgroeplid Economie071), dit keer aangevuld met wethouder Yvonne van Delft.

De uitzending begint 26 november om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. We zien je aanmelding graag tegemoet. De inlogcode naar de uitzending ontvang je in de week van de uitzending. We kijken uit naar weer een mooie uitzending voor en door ondernemers!

Vorige aflevering gemist? Bekijk dan hier de aftermovie.